Izetbegović čestitao Dan nezavisnosti: Neka vječno živi naša lijepa domovina

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i član Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovne Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, svim građankama i građanima BiH.

– Prije 28 godina, građani Bosne i Hercegovine skoro dvotrećinskom većinom izglasali su nezavisnost Bosne i Hercegovine. Na taj dan, nakon stoljeća tuđih vladavina, Bosanci i Hercegovci svih vjera i nacija odlučili su da će država biti suverena i samostalna.

Referendum o nezavisnosti proveden je u skladu sa domaćim i međunarodnim pravom, uz poštivanje strogih demokratskih standarda i uz puni međunarodni monitoring.

Bakir Izetbegović - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

– Zbog svega navedenog, 1. mart je i danas simbol temeljnih vrijednosti, koje predstavljaju putokaz i znače stabilnost za naše društvo, a to su vladavina prava, demokratski poredak i nezavisna država Bosna i Hercegovina.  Svim građankama i građanima BiH čestitam Dan nezavisnosti. Neka vječno živi naša lijepa domovina Bosna i Hercegovina – kaže se u Izetbegovićevoj čestitki.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *