Izetbegović o sastancima u Predsjedništvu: Bliži smo kompromisu za deblokadu institucija

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović najavio je da će narednih dana biti održani sastanci od kojih očekuje postizanje kompromisa kada je riječ o deblokadi rada zajedničkih institucija BiH.
“Imamo neke sastanke u Predsjedništvu ovih dana, tako da mislim da jesmo bliži deblokadi, da se nađe kompromis u okviru kojeg se trenutno nalazi BiH, mislim Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO, da se iznađe način da se ponovo pokrene program”, rekao je Izetbegović koji je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon sastanka Kolegija Doma naroda s novoimenovanim šefom Delegacije EU u BiH Johanom Sattlerom Izetbegović je naveo da je postignuta saglasnost da je evropski put najbitniji proces za BiH te da treba učiniti sve da se formira vlast i da se što prije pokrene reformski proces na evropskom putu BiH.

“Reformska agenda koju smo zajedno s predstavnicima EU uradili prije pet godina dala je rezultate i tu smo se saglasili da je vidljiv napredak u ekonomiji, izgradnji, povećanju broja radnih mijesta”, dodao je Izetbegović konstatujući da treba učiniti sve da se BiH pokrene iz trenutnog zastoja.

Navodeći da gotovo milijardu eura sredstava čeka ratifikaciju u institucijama BiH, Izetbegović je izrazio uvjerenje da će taj problem biti razriješen ovih dana i da će BiH krenuti dalje.

16 thoughts on “Izetbegović o sastancima u Predsjedništvu: Bliži smo kompromisu za deblokadu institucija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *