IZETBEGOVIĆ: U NAREDNOM MANDATU ĆEMO NAPRAVITI NAJVEĆI POSTRATNI POMAK U VLADAVINI ZAKONA, EKONOMIJI, IZGRADNJI I ŽIVOTNOM STANDARDU

U prepunom Centru za kulturu u Lukavcu održan je skup Stranke demokratske akcije, na kojem se obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Izetbegović je, obraćajući se prisutnima, čestitao Dan oslobođenja Lukavca, naglasivši da mu je uvijek drago doći u ovaj grad jer je u njemu, kako je kazao, kondenzovano sve što čini BiH.

– U ovom kraju se ekonomija oporavila puno brže nego u ostatku države. Volio bih da smo neke stvari pokrenuli brže. Autoput, koji sam ja prije pet godine u Ankari pokrenuo sa Erdoganom, još uvijek nije započet. Ono što vam ja mogu obećati jeste da ćemo se svom snagom potruditi da ovaj kraj povežemo sa Evropom i da izgradimo cestu od Lukavca prema Zavidovićima. To je naša obaveza i mi to sigurno možemo uraditi – kazao je Izetbegović.

Pozdravio je Izetbegović rad premijera Vlade Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića, ali i rad federalnog premijera Fadila Novalića.

– Puno toga je nestalo sa scene, Aide, Dite, problemi sa penzionerima i borcima. Te stvari su, jedna po jedna, popravljane. Na državnom nivou je nešto teže. Dvije trećine građana želi mir i stabilnost, napredak ekonomije, ali dvije trećine vlasti imaju SNSD i HDZ. Mi smo se veoma efikasno suprostavljali njihovim politikama. Probrali smo pozicije sa kojih smo to mogli uraditi. Na svaki potez smo imali odgovor, kao u šahu. Poručujem tim ljudima da se urazume, da prestanu. Nećete postići ratne ciljeve političkim sredstvima. Ova zemlja ima svoje patriote koji će je braniti, ima SDA – poručio je Izetbegović.

Najavio je Izetbegović snažan ekonomski rast u narednom mandatu ukoliko se sačuva stabilnost u državi.

– Sada nam samo treba malo razuma i malo pameti da napravimo pravi bum. Uz kakvu-takvu stabilnost, mi ćemo napraviti najveći postratni pomak po pitanju reformi, vladavine zakona, ekonomije, izgradnje i podizanja životnog standarda. Do kraja narednog mandata planiramo podići plaće i penzije za 50 posto – izjavio je Izetbegović.

Izetbegović je kazao da je SDA dobra stranka koja, uprkos svemu, uvijek pruža ruke pomirenja.

– Nije dovoljno biti dobar. Potrebno je biti i jak. Bošnjaci su imali velike probleme dok nisu napravili ovu stranku. Ova zemlja je imala problem dok nije napravila vojni balans. Gledaju da nas oslabe i mi trebamo toga biti svjesni. Vode specijalni rat koji razvlači mozak našim ljudima, koji su izloženi stalnim medijskim pritiscima. Trebamo toga biti svjesni. U jedinstvu je snaga, a u snazi je garant da nećemo doživjeti neke loše stvari – kazao je Izetbegović.

Istaknuo je Izetbegović da je SDA politički monolit koji ima referentne kadrove koji tačno znaju kako voditi procese i kako voditi državu koju su izgradili.

– Zato će pobijediti, ako Bog da, SDA jer poštuje suštinu ove zemlje, jer poštuje njen duh. Mi nismo samo Bošnjaci ili samo muslimani. I crkve, i sinagoge, i srećci, i srednjovjekovna Bosna i njeni kraljecvi, i antifašistička borba Titovih partizana, sve je to dio našeg slojevitog identiteta. Mi ne želimo da se dijelimo nego da se mirimo, da pravimo bolju i jasniju budućnost za mlade. To je razlog da kažete svojim komšijama i rođacima da igraju na provjereno i sigurno, da biraju tu stranku – izjavio je Izetbegović.

Na skupu su se također obratili predsjednik Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona Fahrudin Skopljak, nosilac liste SDA za Parlament FBiH Azmir Husić, premijer Tuzlanskog kantona i nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, te kandidati SDA za Skupštinu Tuzlanskog kantona Almir Sakić, Elma Mehanović i Samira Begić.


2 thoughts on “IZETBEGOVIĆ: U NAREDNOM MANDATU ĆEMO NAPRAVITI NAJVEĆI POSTRATNI POMAK U VLADAVINI ZAKONA, EKONOMIJI, IZGRADNJI I ŽIVOTNOM STANDARDU

 • 17/09/2022 at 8:30 am
  Permalink

  I think that everything composed was actually very logical.
  However, what about this? suppose you were to write a killer headline?

  I mean, I don't wish to tell you how to run your website, but what if you added a title that
  grabbed folk's attention? I mean IZETBEGOVIĆ:
  U NAREDNOM MANDATU ĆEMO NAPRAVITI NAJVEĆI POSTRATNI POMAK
  U VLADAVINI ZAKONA, EKONOMIJI, IZGRADNJI I ŽIVOTNOM STANDARDU –
  Gradačački glas is kinda plain. You might glance at Yahoo's home page and watch how they create post titles to
  get viewers to open the links. You might add a video or a picture
  or two to get readers excited about everything've got to say.
  Just my opinion, it might make your posts a little bit more
  interesting.

  Reply
 • 04/10/2022 at 6:23 am
  Permalink

  Some truly fantastic articles on this website, thanks for contribution. “A religious awakening which does not awaken the sleeper to love has roused him in vain.” by Jessamyn West.

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *