Izvjesna smjena Konakovića i Forte – nova Kantonalna vlada sredinom marta!

Prema pouzdanim saznanjima “Slobodne Bosne”, sastavni dio predstojećih pregovora Izetbegovića i Radončića bit će rekonstrukcija vlade Sarajevskog kantona.

 

Sredinom naredne sedmice počinju pregovori čelnika SDA Bakira Izetbegovića s potencijalnim koalicionim partnerima iz novoformiranog bloka kojeg predvodi SBB Fahrudina Radončića, a u kojem se nalaze još A-SDA Nermina Ogreševića i PDA Mirsada Kukića.

Mada su za formiranje Federalne vlade potrebna još samo dva glasa (SDA i HDZ zajedno imaju 48 glasova) Izetbegović će razgovarati sa sve trojicom stranačkih lidera jer se na stolu neće naći samo Federalna i državna vlada nego i kantonalne vlade, a koje SDA ne može formirati bez koalicionih partnera.

 

Prema pouzdanim informacijama Slobodne Bosne, SDA će na pregovorima insistirati na formiranju svih vlada u kantonima sa bošnjačkom sredinom, a što uključuje i Tuzlanski kanton gdje je relativni pobjednik SDP koji voljom partijske centrale u Sarajevu neće sudjelovati u vlasti, kao i rekonstrukciju vlade Sarajevskog kantona iz koje je eliminirana pobjednička stranka SDA.

12 thoughts on “Izvjesna smjena Konakovića i Forte – nova Kantonalna vlada sredinom marta!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *