Javne ličnosti na Twitteru: Ne smijemo više zatvarati oči pred režimom

Javne ličnosti na Twitteru: Ne smijemo više zatvarati oči pred režimom

Foto Twitter

BANJA LUKA, (Patria) – Brojne poznate ličnosti iz regiona i svijeta reagovale su putem društvenih mreža zbog današnjih protesta i hapšenja u Banja Luci.

„Davidovi roditelji, poslanici i novinari uhapšeni u Banja Luci. Ne možemo zatvarati oči. Dodik konsolidira klimu straha pod policijskom državom koja guši svaku opoziciju. Izražavanje duboke zabrinutosti neće biti dovoljno ovaj put. Zamrznite njegovu imovinu, sada!“, poručila je novinarka španskog El Paisa Berta Herrero putem Twittera.

Sličnog mišljenja je i profesor na Univerzitetu u Grazu Florian Bieber.

„Kada građanski protesti postanu “sigurnosna prijetnja”, hapšenja u Banja Luci pokazuju aroganciju autoritarnog režima. Krećemo se ka godini protesta, Banja Luka, Beograd, Budimpešta…“, istakao je profesor Bieber.

Poznati srbijanski glumac mostarskog porijekla Sergej Trifunović također je reagovao zbog hapšenja Davora Dragičevića.

„Uhapšen Davor Dragičević. NKVD radi dobrano u Republici Srpskoj. Uhapsili ste čovjeka koji protestvuje jer ste mu ubili dijete. Bravo za Dodika, bravo za demokratiju“, poručio je Trifunović.

Podsjećamo, jutros su u Banja Luci uhapšeni roditelji ubijenog mladića Davida, Davor Dragičević i Suzana Radanović, a kasnije i brojni građani i predstavnici opozicije koji su izašli na Trg Krajine u znak podrške.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *