Jedan slučaj u dvjesto miliona: Mladi bračni par iz Mostara dobio tri jednojajčane djevojčice

Mlada Mostarka Anamarija Martinović rodila je u ponedjeljak jednojajčane trojke. Ovakav slučaj, prema ljekarima iz struke, predstavlja pravu medicinsku senzaciju.

 

Djevojčice Antea, Izabela i Renea na svijet su došle u sarajevskom Kliničkom centru. Ponosni otac Blaženko Blaška Martinović za portal Hercegovina.info je rekao da je sve prošlo u najboljem redu te da se majka i bebe dobro osjećaju.

Tri identične bebe trenutno se nalaze na odjelu intenzivne njege na KCUS-u, gdje ljekari prate njihov daljnji razvoj.

Rađanje trojki samo po sebi i nije toliko neobično, ali kada su one jednojajčane to je prava rijetkost, takoreći čudo prirode, jer se dogodi u jednoj od 200 miliona trudnoća.

– Bebe su se rodile u bolnici u Sarajevu jer tehnički nije bilo moguće porođaj obaviti u Mostaru. Ovim putem se zahvaljujem svima u sarajevskoj bolnici, od portira do ljekara, a najviše doktorici Naimi Imširiji-Galijašević, specijalisiti ginekologije i akušerstva Klinike za ginekologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. Također se puno zahvaljujem doktorici iz Mostara Tanji Krešić koja je mojoj supruzi vodila trudnoću – rekao je sretni otac.

– Anamarija Martinović, hvala ti što si nam rodila tri najveće sreće na svijetu, hvala ti što si najhrabrija i najbolja žena koju znam, hvala ti što postojiš i što si mi sestra! Dragi prijatelji ne mogu svima stići odgovoriti na poruke. Rodile su se tri jednojajčane djevojčice žive i zdrave, tri tetkine ljepotice, tri tetkina anđela, rodile se Mostarke u Sarajevu u glavnom gradu BiH, ipak one su jedinstvene! Hvala svima na čestitkama, male Martinovićke su super – napisala je na društvenim mrežama Anamarijina sestra Andrea.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *