Kako će funkcionisati španska La Liga: Nastavak idućeg mjeseca, utakmice svakog dana

Konačno su se La Liga i Nogometni savez Španije u nečemu složili. Luis Rubiales i Javier Tebas su našli zajednički jezik u vezi nastavka prvenstva.

Konačno su se La Liga i Nogometni savez Španije u nečemu složili. Luis Rubiales i Javier Tebas su našli zajednički jezik u vezi nastavka prvenstva.

Fudbal se na Pirineje vraća u junu, i utakmice će biti igrane svakog dana (vjerovatno od 12. juna), uključujući i ponedelja, timovi će imati 72 sata odmora između mečeva.

Zbog toga što će se igrati u junu, u obzir dolaze večernji termini, u manje toplim predjelima, utakmice će počinjati u 8 navečer, u onim toplijima, na jugu prije svega mečevi će biti igrani od 23 sata.

Cilj je, jasno, da se završi prvenstvo do kraja jula, kada se nastavljaju evropska takmičenja koja bi trebalo da rezultiraju finalom 29. avgusta u Istanbulu, odnosno tri dana ranije u Evropskoj ligi u Gdanjsku.

Ovaj dogovor bi trebalo da ozvaniči sudija Andres Sanchez Magro, poznati pravosudni autoritet, koji je inače veliki fan Cadiza. U njegovoj sudnici su rješavani sporovi, poput onog prošlog avgusta kada je dozvolio fudbal petkom, ali ne i ponedjeljkom.

Sada će se igrati ponedjeljkom, da bi timovi mogli da odmah igraju i u četvrtak, odnosno da imaju dvije utakmice sedmično, ili tri u sedam dana.

Inače, klubovi su dobili zeleno svjetlo za grupne treninge, kojima mogu pristupiti od sutra.

(SCS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *