Komšić: I danas se vodi rat protiv BiH, ali što je on tiši mi moramo biti glasniji

IGMAN, (Patria) – Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i defileom ratnih veterana Armije i MUP-a RBiH na Velikom Polju na Igmanu obilježena je manifestacija “Odbrana BiH – Igman 2019.” kojoj je danas prisutvovalo oko 20.000 ljudi.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvovao je danas centralnom programu manifestacije, a u obraćanju prisutnima kazao je da se danas vodi rat protiv BiH.

„Taj rat je danas tih, podmukao, bezobziran. Što je on tiši, podmukliji, bezobzirniji – naša obaveza je da budemo što glasniji i da im kažemo: “Poslušajte dame i gospodo, ni u ovoj zemlji ni van ove zemlje niti se rodila, niti postoji, niti će se roditi generacija Bosanaca i Hercegovaca spremnih da puste da ova zemlja umre, bilo uz buku topova i tenkova, bilo mirno i bez glasa”, poručio je Komšić što je propraćeno aplauzom prisutnih.

Mi smo, Armija Republike Bosne i Hercegovine, branili ono što doista jesu civilizacijske vrijednosti i demokratske norme, a svi drugi su, neka to shvati kako god ko hoće, te vrijednosti odbacili i pogazili, o čemu će historija tek dati svoj sud, kazao je Komšić.

“Zato im sa ovoga mjesta poručujemo da nam ne prijete. Odbranili smo ovu državu skoro goloruki, dok je u njihovim rukama bilo ono što se pedeset godina u vojnoj industriji gradilo. Bosna i Hercegovina i njeni građani imaju svoju prošlost, imaju svoju sadašnjost, i imat će svoju budućnost. Budućnost bez lažnih kompromisa, budućnost bez podjela, lažnih politika i onih koje otvoreno rade protiv Bosne i Hercegovine i njenih građana. Da osiguramo takvu budućnost, to je obaveza svih nas”, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je da se danas sjećamo herojske odbrane Sarajeva i cijele BiH 1993. godine.

„Upravo na ovom mjestu agresor je pokušao da potpuno zatvori obruč oko Sarajeva i na taj način da potpuno guši Sarajevo i odvoji ga od ostatka BiH i ostatka svijeta. Hrabri branioci BiH su spriječili agresora, odbranili ulaz u Sarajevo, odbranili vrata Sarajeva i omogućili da funkcioniše do potpune deblokade“, rekao je Džaferović.

Kazao je da se danas sjećamo i svih onih koji su dali svoje živote za odbranu Sarajeva i BiH, te je da važno učuvati sjećanje i jer ko zaboravi rizikuje da mu se zlo ponovi.

Manifestaciji su prisutvovale brojne delegacije sa svih nivoa vlasti, bivši borci, pripadnici RMUP-a, građani.

2 thoughts on “Komšić: I danas se vodi rat protiv BiH, ali što je on tiši mi moramo biti glasniji

 • 10/10/2022 at 2:56 pm
  Permalink

  After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

  Reply
 • 23/11/2022 at 10:39 pm
  Permalink

  Hey there, You've done an incredible job. I’ll definitely digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this site.

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *