Komšić ima poruku za Zagreb i Beograd: Ne možete ništa Bosni i Hercegovini

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić govoreći na predavanju o temi “Budućnost Bosne i Hercegovine: Kako ubrzati integracije EU i NATO?” u organizaciji Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije, kazao je da su za BiH NATO i Evropska unija sigurna luka.

“Ključno je da dobijemo kandidatski status, jer ako to sada propustimo, idu EU izbori, ko zna kakav će biti odnos političkih snaga, kakva će atmosfera biti u EU. Nemojte da propustimo priliku kada je u pitanju NATO i EU”, naglasio je Komšić.

Govoreći o Bosni i Hercegovini, Komšić je poručio da Bosne i Hercegovina nikada neće nestati.

“BiH će uvijek opstati, uvijek je imala snage i mudrosti. U BiH narodi nisu neprijatelji jedni drugima. Rat nam je došao od susjeda, vođen od strane naših susjeda. Ne možete ništa BiH. Rekao sam, sjašite nam s vrata, možete se i drugačije reći, molim vas prestanite nam pomagati”, istakao je član predsjedništva BiH.

Dodao je da mu “ne treba Vučić objašnjavati kakav je Milorad Dodik”.

“Dodik i ja se znamo bolje nego što će nas ikad poznavati Vučić. Niti treba da mi pojašnjava bilo ko iz Zagreba, da mi objašnjavaju kakav je Dragan Čović, kakav je Bakir Izetbegović. Šta hoće zvanični Zagreb i zvanični Beograd? Ja se nadam da hoće prijateljstvo. Ja mogu svašta da podnesem, ja ću svašta da podnesem uime BiHi uime BiH ću njima da pružim ruku. To je poruka koju možemo poslati susjedima”, poručio je Komšić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *