SvijetTOP VIJEST

Lider Hamasa: Blizu smo postizanju sporazuma o primirju s Izraelom

Lider Hamasa Ismail Haniyeh rekao je da je palestinska militantna grupa blizu sporazuma o primirju s Izraelom, čak i dok se smrtonosni napad na Gazu nastavlja i rakete ispaljuju na Izrael.

Zvaničnici Hamasa su “blizu postizanja sporazuma o primirju” s Izraelom i grupa je dostavila svoj odgovor katarskim posrednicima, rekao Haniyeh u izjavi koju je Reutersu poslao njegov pomoćnik.

U saopćenju nije bilo više detalja, ali je zvaničnik Hamasa rekao za TV Al Jazeera da su pregovori bili usredotočeni na to koliko će primirje trajati, aranžmane za isporuku pomoći u Gazu i razmjenu izraelskih talaca koje Hamas drži za palestinske zatvorenike u Izraelu.

Obje strane bi oslobodile žene i djecu, a detalje će objaviti Katar, koji posreduje u pregovorima, rekao je zvaničnik Issat el Reshiq.

One thought on “Lider Hamasa: Blizu smo postizanju sporazuma o primirju s Izraelom

  • I do agree with all of the concepts you’ve introduced for your post. They are very convincing and can certainly work. Still, the posts are too brief for starters. May just you please prolong them a little from subsequent time? Thanks for the post.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *