Makarska nakon tri godine našla pedijatricu, dolazi 61-godišnja doktorica iz BiH

Nakon što se nitko pune tri godine nije javljao na konkurs za mjesto pedijatra u Makarskoj, za desetak dana u tamošnjoj pedijatrijskoj ordinaciji počet će raditi 61-godišnja doktorica iz Bosne i Hercegovine,
Riječ je o Zlati Đedović-Hasukić koja je jedina bila zainteresirana za to radno mjesto, saznaje se od direktora Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomira Petrica.

Pedijatrica je potpisala ugovor o radu te se očekuje da za desetak dana dobije radnu dozvolu, a Grad Makarske osigurao joj je smještaj.

“Pedijatrica Zlata Đedović – Hasukić je primarijus, dugogodišnja stručnjakinja, radi i UZV kukova, dakle zaista je vrhunski pedijatar. Sada ćemo u Makarskoj imati vrlo iskusnu liječnicu, ali i jednu mladu pedijatricu koja je tek počela raditi, tako da će Makarani imati dugotrajnu vrhunsku zdravstvenu zaštitu djece”, izjavio je Petric Hini.

Pedijatrica je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Tuzli, specijalizirala u Beogradu, a postdiplomski završila u Zagrebu. Ima veliko radno iskustvo, a zadnjih je deset godina radila u ambulanti u jednom malom mjestu pored Brna u Češkoj.

S obzirom da nova pedijatrica ima nekoliko godina do mirovine, direktor Petric kaže kako će to biti dovoljno da se premosti nedostatak pedijatra do povratka liječnice koja je sada na specijalizaciji, a ako bude trebalo liječnici iz BiH se može produžiti ugovor za još godinu ili dvije.

Petric ističe kako će nedostatak liječnika biti sve veći problem, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će proći tek raspisani natječaji za radiologe u Trogiru i Kaštelima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *