Makron izraelskim policajcima: Izađite napolje molim vas… (VIDEO)

“Ne sviđa mi šta ste uradili ispred mene”, vikao je Makron na izraelskog policajca koji mu se prepriječio na ulazu u crkvu, francusku teritoriju u jerusalimskom Starom gradu

Predsjednik Francuske Emanuel Makron tražio je danas od izraelskih policajaca da ga puste da uđe u Crkvu Svete Ane u Jerusalimu, što je bilo nalik na incident koji se dogodio 1996. prilikom posjete tadašnjeg francuskog predsjednika Žaka Širaka.

“Ne sviđa mi šta ste uradili ispred mene”, vikao je Makron na izraelskog policajca koji mu se prepriječio na ulazu u crkvu, francusku teritoriju u jerusalimskom Starom gradu.

“Izađite napolje molim vas, niko ne bi trebalo da provocira nikoga, jel to jasno?”, rekao je Makron na engleskom jeziku.

Uz to je pohvalio policajce za dobro obavljen posao tokom šetnje u gradu i rekao da to cijeni ali je zamolio da se “poštuju pravila koja postoje vjekovima”.

“Ona se neće izmijeniti sa mnom, mogu vam reći. Ovdje je Francuska i svako zna pravila”, dodao je on, takođe na engleskom.

Baziliku Svete Ane podigli su krstaši u 12. vijeku i Otomanska imperija ju je ponudila Francuskoj 1856. godine kao jednu od četiri francuske teritorije u Jerusalimu.

U istom kraju istočnog Jerusalima razgnijevio se Širak na izraelske vojnike koji su ga okružili.

“Želite da se vratim nazad u avion?” upitao je on tada prije nego što je zatražio da vojnici odu iz crkve.

Nekoliko sati prije Makronovog dolaska sukobili su se članovi francuske grupe odgovorne za njegovu bezbjednost i pripadnici izraelskih snaga bezbjednosti koji su htjeli da uđu u bogomolju, rekli su novinari.

One thought on “Makron izraelskim policajcima: Izađite napolje molim vas… (VIDEO)

  • 09/10/2022 at 9:16 pm
    Permalink

    Keep up the fantastic piece of work, I read few articles on this website and I conceive that your website is rattling interesting and has got circles of great information.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *