Mato Neretljak danas bio u prostorijama Zvijezde, sutra potpis ugovora sa novim trenerom!

Danas je obavljena prozivka prvog tima NK Zvijezda Gradačac na stadionu Banja Ilidža, koju je obavio pomoćni trener Amir Klopić.

U zadnjih desetak dana prvi ljudi kluba imaju pune ruke posla. Potpisani su ugovori sa nekoliko igrača, svoj ugovor sa Zvijezdom produžili su Himzo Hevešević, kapiten Emir Prljača, kao i neumorni veznjak Enes Brčkalić.

 

Potpisani su i jednogodišnji ugovori i sa doskorašnjim golmanom Orašja Senedin Oštrakovićem i njegovim klupskim kolegom, mladim Nikolom Šarkanovićem koji može igrati na više pozicija. Iz visočke Bosne je doveden dvadesetogodišnji lijevi krilni napadač Kenan Šarić.

Sutra se očekuje potpisivanje ugovora i sa Sabahudinom Jusufbašićen, dok bi Zvijezdu mogli pojačati i Kenan Lugavić, Marko Živković, Luka Miletić te Dženis Beganović.

Danas je u klupskim prostorijama sa čelnicima Zvijezde boravio Mato Neretljak, koji je jedno vrijeme bio u konbinacijama za trenera. Neretljak je bio oduševljen idejom da bude prvi trener tima iz Gradačca ali je ponudu morao odbiti zbog posla koji ima u Južnoj Koreji, zahvalio se Zvijezdi i poželio puno sreće u novoj sezoni. 

Upravni odbor je danas dogovorio da se za šefa stručnog štaba imenuje Mile Lazarević, koji bi sutra trebao potpisati ugovor. Riječ je o stručnjaku koji je prošlu sezonu vodio Zvijezdu 09 i uveo je u Premijer ligu BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *