Mbappe: Liverpool je kao mašina, nije dobro da sada govorim o svojoj budućnosti

Ekipa s Anfielda na putu je da osvoji svoju prvu titulu prvaka Engleske od 1990. godine, a Francuz je oduševljen načinom na koji igra ekipa s Anfielda.

“To što radi Liverpool u ovom trenutku je nevjerovatno. Oni su kao mašina, pronašli su ritam i jedva čekaju svaku novu utakmicu. Nemaju niti jedan poraz. Kada gledate sa strane mislite da je to lako, ali nije lako. Igrači su fokusirani, igraju utakmice svaka tri dana i pobjeđuju, pobjeđuju, pobjeđuju”, rekao je Mbappe i dodao:

“Problem je što sada svi gledaju u Liverpool i svi će pokušati uraditi nešto protiv njih, a oni moraju pokazati da su jaki. Odlična su ekipa i imaju odličnog menadžera”, rekao je Mbappe.

Nogometaš Svetaca s Parka prinčeva povezuje se s prelaskom u redove Real Madrida, ali Mbappe kaže kako je u potpunosti koncentrisan na PSG.

“Svi govore o tome i ja sam kada sam bio mlađi. Međutim sada sam profesionalni nogometaš i znam da nije pravi trenutak. Januar je, najvažniji dio sezone. Zamislite da sada govorim o tome, to ne bi bilo dobro za PSG. Sada sam u Parizu i 100 posto sam posvećen klubu. Želim pomoći klubu da nastavi rasti i da osvaja titule i zbog toga nije dobro da govorim o svojoj budućnosti. Mislim na klub zbog toga što mi je pomogao. Došao sam ovdje sa 18 godina. Bio sam talent, ali nisam bio superzvijezda. Sada jesam zahvaljujući PSG-u i reprezentaciji Francuske”, istaknuo je Mbappe i dodao:

“Moram ostati miran i fokusiran na PSG. Nakon toga, na kraju sezone ćemo vidjeti. Trenutno sam fokusiran na svoju igru”, rekao je Mbappe.

Dodao je i da bi volio osvojiti Ligu prvaka, Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre u 2020. godini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *