BiHVIJESTI

Mijatović poručio partijskim drugovima: Postajete gori od SDA i Bakira, takmičite se s Dodikom u ludilu

NA KOGA JE MISLIO

Dopremijer Federacije BiH i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović uputio je upozoravajuću poruku partijskim kolegama u SDP-u optuživši ih da “postaju gori od SDA i Bakira”.

Mijatović nije naveo niti jedno ime pa ostaje pitanje kome je tačno posvetio Facebook status, no imena SDP-ovaca na ministarskim pozicijama su jasna.

“Drugo jel toliko vlast pomela pamet? Drugovi, Bosna i Hercegovina od Jadrana do Save, od Drine do Une, jesmo li zaboravili to? Drugovi, Nermin vam obezbedio pozicije pa vas pesma ponela, gori od SDA i Bakira postajete. Drugovi sa manitim Dodikom i njegovim hobitima se takmičite u ludilu?”, upitao je.

Zatim je napisao “ili se vratite SDP-u ili se rastajemo”.

“Ja sam jednom podneo ostavku na ministarsko mesto, nemam problem da to drugi put uradim! Drugovi mi smo partija mira ne rata, nismo mi ni Dodik ni Bakir!!! Drugovi ljudski upozoravam, a Dodiku i hobitima kratka poruka MARŠ U PM !!!”

SDP u Vijeću ministara ima svog člana – ministra odbrane BiH Zukana Heleza koji je posljednjih dana u sukobu sa Miloradom Dodikom i političarima iz RS-a zbog svojih navoda o paravojnim kampovima u tom bh. entitetu.

Što se tiče Federalne vlade, pored premijera Nermina Nikšića i dopremijera Vojina Mijatovića, SDP ima ministra energije, rudarstva i industrije Vedrana Lakića, ministra raseljenih osoba i izbjeglica Nerina Dizdara, ministricu obrazovanja Jasnu Duraković i ministra za boračka pitanja Nedžada Lokmića.

Klix.ba

2 thoughts on “Mijatović poručio partijskim drugovima: Postajete gori od SDA i Bakira, takmičite se s Dodikom u ludilu

  • It is perfect time to make some plans for the longer
    term and it is time to be happy. I have read this publish and if I may I wish to counsel
    you some attention-grabbing things or suggestions.
    Perhaps you can write next articles regarding
    this article. I wish to read more things about it!

Comments are closed.