Mile Lazarević za Gradačački glas:”Raduje nas podatak da smo druga najmlađa ekipa”

Mile Lazarević za Gradačački glas:”Raduje nas podatak da smo druga najmlađa ekipa i da imamo dosta talentovanih igrača iz domaćeg pogona”.

Stanka u prvenstvu, kraj kalendarske godine.. tri sedmice do prozivke.. Idealan trenutak za razgovor sa “šefom” prvog tima NK Zvijezda Gradačac.

Edis M. / Gradačački glas

Kako vidite prvi dio prvenstva i koliko ste zadovoljni urađenim poslom?

-Pa sigurno da bih bio i više nego zadovoljan da nismo sve uprskali sa dva visoka poraza u kojima smo primili čak 13 golova, zbog čega treba uraditi duboku analizu. Da nam se nisu dogodila ta dva visoka poraza prvi dio prvenstva bih smatrao uspješnim.

Podatak da je Zvijezda druga najmlađa ekipa lige daje nadu da nema brige za budućnost..

-Svakako da nas raduje podatak da je prosjek ekipe 21.3 godina, te da imamo dosta mladih i talentovanih igrača iz domaćeg pogona, tako da se za budućnost ne bi trebali brinuti.

Navijače najviše zanima hoće li biti odlazaka igrača i naravno hoće li biti i novih pojačanja?

-Što se tiče odlazaka svi igrači su vezani ugovorima, tako da vjerovatno neće biti puno odlazaka. Što se pojačanja tiče znati će se više nakon sastanka Uprave kluba, svakako da smo u kontaktu sa nekim igračima ali za sada ništa više od toga.

Kada je planirana prozivka i hoće li se pripreme obaviti u Gradačcu?

– Prozivka je planirana za 14.januar a što se tiče priprema, sve ćemo obaviti u Gradačcu i okolnim mjestima gdje budemo imali dobre uslove za rad.

Na kraju trener Zvijezde je svima zaželio sretne novogodišnje praznike i sretnu i uspješnu novu 2019. godinu.

Gradačački glas

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *