BiHIzdvojeno

Milorad Dodik u Beogradu: Narod će odlučiti, tražit ćemo referendum

Kako je nakon ovog susreta ispričao da posljednjom odlukom Ustavnog suda ”pređena crvena linija” i da će narod odlučiti o sudbini RS-a

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je člana Predsjedništva BiH iz RS-a Milorada Dodika, predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović i političke predstavnike Srba iz Crne Gore na sastanak zbog situacije u BiH i Crnoj Gori, a sastanak je održan danas u Beogradu.

Kako je nakon ovog susreta ispričao da posljednjom odlukom Ustavnog suda ”pređena crvena linija” i da će narod odlučiti o sudbini Republike Srpske.

”Mislim da ovaj forum, veoma dobar. Drago mi je što smo imali priliku mi iz Republike Srpske da upoznamo o novonastaloj situaciji. Ranije je donešena deklaracija SDA, muslimanske političke partije u Bosni i Hercegovini, i sada su putem odluke zašli u imovinu Republike Srpske. Nakon nekoliko presuđenih odluka da imovina pripada entitetima i čime se urušava Republika Srpska. Za nas je pređena crvena lniija. Zapadne zemlje to podržavaju. Upoznao sam predsjednika Vučića (Aleksandar) s detaljima. Oni koji su zagovornici urušavanja Republike Srpske reći će da se moraju poštovati odluke Ustavnog suda, ali imajući u vidu konfiguraciju – to je neprihvatljivo. Iskoristićemo naše institucionalne mogućnosti”, naglasio je Milorad Dodik.

”Bakir Izetbegović je prije tri dana rekao da je Ustavni sud naš mehanizam, znači mehanizam za ukidanje Republike Srpske. Mi nećemo pokušati uraditi nijednu mjeru koja bi dovela do destabizacije. Konačno, narod će odlučiti, tražit ćemo da se putem referenduma odluči o statusu Republike Srpske i čuo sam predsjednika Vučića koji iznosi argumente za očuvanje mira. Sve je to u redu, ali dođe trenutak u kojem narod ne može dozvoliti da ispadnemo glupi. Podržavamo Srbiju i njenu politiku, ali mi vodimo naše autentične politike”, poručio je on.

Vučić je dodao da je zamolio Dodika i Cvijanović da sve što rade, rade kroz institucije. Istakao je da Srbija podržava Dejtonski sporazum.

22 thoughts on “Milorad Dodik u Beogradu: Narod će odlučiti, tražit ćemo referendum

Comments are closed.