Ministri potpisali sporazum za izgradnju puteva u Gradačcu

U sjedištu Vlade Tuzlanskog kantona danas je potpisan sporazum o udruživanju sredstava između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona. Sporazum su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i resorni ministar u Vladi TK Mirsad Muhamedbegović uz prisustvo premijera Vlade TK Irfana Halilagića.

Udružena sredstva će biti iskorištena za rekonstrukciju i sanaciju puteva u Gradu Gradačcu. Ukupan iznos sredstava potpisanog sporazuma iznosi 365.000 KM, od čega je kontribucija Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica 190.000, a Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK 175.000 KM.

Sličan vid saradnje sa Vladom Tuzlanskog kantona smo imali i sredinom ove godine. Tada smo u nekoliko lokalnih zajednica rješavali najvažnije infrastrukturne projekte u mjestima gdje je ostvaren povratak. Današnje potpisivanje sporazuma će u Gradačcu popraviti putnu komunikaciju u nekoliko naselja. Želim istaći dugogodišnju dobru praksu Vlade TK koja se odnosi na podršku povratnicima, kako kroz direktnu podršku u izgradnji infrastrukture, zdravstvenoj zaštiti i dodjeli drugih vidova konkretne podrške. Vjerujem da će se takva praksa nastaviti jer je veliki broj ljudi u povratničkim mjestima koji se naslanjaju na ovaj kanton – kazao je Ramić.

Vlada Tuzlanskog kantona će nastaviti s podrškom povratnicima.

19 thoughts on “Ministri potpisali sporazum za izgradnju puteva u Gradačcu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *