Ministrica Turković informisala ministra Cavusoglua o ponuđenoj pomoći Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za gašenje požara

➡ Ministrica Turković informisala ministra Cavusoglua o ponuđenoj pomoći Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za gašenje požara ⬅

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković večeras je telefonom razgovarala sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Mevlutom Cavusogluom.

Ministrica Turković je tokom razgovora informisala turskog kolegu da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj sjednici prihvatila Informaciju o upućivanju pomoći Republici Turskoj zbog izuzetno teške situacije izazvane požarima.

Navela je da je Federacija Bosne i Hercegovine spremna u Tursku uputiti 140 profesionalnih vatrogasaca i pripadnika federalnih specijaliziranih jedinica zaštite i spašavanja.

Ministar Cavusoglu je informisao ministricu o naporima koji se trenutno ulažu na gašenju požara u ovom zemlji. Zahvalio se za solidarnost i podršku, te kazao da će Republika Turska imati u vidu ponuđenu pomoć ukoliko bude potrebna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *