IzdvojenoLifestyleshowbuzz

Mirza Selimović progovorio o teretu slave: “Sjetim se oca koji je jednom prilikom rekao…”

Pobjednik „Zvezda Granda“ Mirza Selimović bio je gost u emisiji „Zvezde Granda Specijal“ gdje je govorio o teretu slave, a između ostalog predstavio je i pjesme sa novog albuma. 

Odgovarajući na niz komplimenata kako od voditelja tako i od gostiju imao je logično objašnjenje zbog čega je album tako dobro ispao.

-Sjetim se oca koji je jednom prrilikom rekao: „Ili radi kako treba ili nemoj raditi“ – priznao je Mirza koji bi ako je suditi po popularnosti mogao uskoro da priredi i neki veliki koncert, poput Leksington benda, a Vesna je primijetila da je uprkos slavi on ostao čvrsto nogama na zemlji.

Mirza je priznao zbog čega nije poletio kao neki drugi pjevači.

-Znate kad kažu ono nešto su ga slava, ili pare, ili novac pokvarili. MIslim da čovjekovu suštinu ništa ne može pokvariti. Može samo da ispliva ono što si ti zapravo. Ako imaš čvrste temleje i dobar odgoj kod kuće, kako te nešto može pokvariti. Ne razumijem stvarno. Volio bih ako može neko da mi objasni – ispričao je Mirza.

Pjevač je potom objasnio i kako njegov život izgleda u praksi, kada je riječ o ovoj temi.

-To te i roditelji malo vrate, ako je potrebno. Dolazim iz malog mjesta Srebrenika. Ja tamo znam svakog Zamisli sada da se ja ponašam kao budala neka, da hodam kroz grad i param nebom gore. To je potpruno besmisleno – rekao je Mirza.

On i Bojan Vasković iz Leksington benda potom su izveli par emotivnih pjesama, što je posebno raznijžeilo publiku i sve u studiju.

Njih dvojica su prethodno u šali naglasili da im ne ide više ovako i da su odlučili da se pokvare.

Mirza je inače u emisiji „Zvezde Granda Specijal“ predstavio pjesmu sa novog albuma „Pusti da vjerujem“, a objasnio je da je sada izašla A strana njegovog albuma, dok će B strana izaći za mjesec dana.