MUP TK: Planirana nabavka DESET mobilnih i OSAM stacioniranih radara

MUP TK u proteklom period je radio na materijalno-tehničkom i kadrovskom jačanju, što je podržala Vlada i Skupština TK. Jedan od ciljeva je da u narednih nekoliko godina kupovinom novijih službenih automobila prosječnu starost svedu na pet godina.

Stanje sigurnosti u saobraćaju komplikuju loši putevi i nedostatak radara, ali u ovoj godini je planirana nabavka 10 mobilnih radara, vrijednosti oko pola miliona maraka.

„Nismo odustali ni od elaborata stacionarnih radara tako da u 2019. godini planiramo realizovati projekat stacionarnih radara gdje ćemo stacionarnim radarima pokriti tzv. „crne tačke“ na magistralnim putevima. Biće osam novih, plus jedan postojeći u Tuzli. Imaćemo ukupno devet stacionarnih radara, plus osam rezervnih kućišta tako da bismo na području TK imali 17 mjesta na kojima bi mogli biti postavljeni tako da 24 sata mjere i nadziru stanje u saobraćaju“, rekao je Fadil Šljivić, policijski komesar MUP-a TK.

Također su najavljena zapošljavanja većeg broja policijskih službenika jer će se polovina sadašnjeg sastava penzionisati do 2022. godine.

Preuzeto od Radio Kameleon

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *