IzdvojenoTK

MUP TK SA NOVIM OKLOPNJACIMA

Četiri oklopna transportera u Tuzli

Specijalna policijska jedinica Tuzlanskog kantona dodatno je ojačana sa četiri oklopna transportera, kanadske proizvodnje Senator Roshel. Dovoljno je reci da transportere Senator Roshel koriste policijske agencije iz SAD-a i Kanade, te da Roshel proizvodi namjenska vozila za NASU.

Komandir jedinice za specijalističku podršku Uprave policije MUP-a TK izjavljuje da će navedena vozila dati ogromnu pomoć službenicima jedinice za specijalnu podršku s obzirom na poslove i zadatke koje izvršavaju, a to su složeniji operativno taktički poslovi i zadatci, tako da nabavkom ovih vozila njihov rad će znatno biti olakšan, a prvenstveno u smislu sigurnosti službenika JZSP.

Nabavka četiri oklopna transportera je iznosila 4.4 miliona KM bez PDV-a, dakle negdje oko 5 miliona KM. Mi smo prvi krenuli u ovu procedure i okončali smo je. Vozila donose veću sigurnost policijskim službenicima jer do kalibra 7.62 mm posada i službenici su apsolutno sigurni. Gume koje se eventualno pogode sa osam metaka mogu ići još 100 kilometara. Vozila smo kupili svojim sredstvima, a sva prethodna bila su donacije i zbog toga smo ponosni”, rekao je Hajrudin Mehanović, ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Prevoz do određenih lokacija koje su njima interesantne, hvatanje i lociranje počinilaca najtežih krivičnih djela, obezbjeđenje VIP ličnosti kao i njihov transport.

Senator Rochel oklopnjaci daju veću sigurnost građana u njihovoj zaštiti i zaštiti njihove imovine.

Senator Roshel pokreće 6.7L dizelski V8 motor sa čak 330 konjskih snaga. Transmisija vozila 10 brzina sa automatskim mjenjačem i pogonom na sva 4 točka.

U Senator Roshel može stati 12 osoba, dok su dimenzije istog 5945x2340x2450 mm.
Dimenzije točkova su 335/80 R20.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *