Musi je Kaunas ponovo donio sreću: Isti su osjećaji kao kada smo osvojili U16 titulu

Džanan Musa je sinoć s Real Madridom postao osvajač Eurolige nakon pobjede u dramatičnom finišu susreta protiv Olympiacosa.

Final Four je odigran u Kaunasu, a zanimljivo je da je ovo druga titula koju je Musa osvojio upravo u tom litvanskom gradu.

Naš košarkaški as je 2015. godine vodio našu kadetsku reprezentaciju do titule prvaka Evrope u Kaunasu, a sinoć se neposredno nakon pobjede prisjetio tih trenutaka od prije osam godina.

“Ponosan sam što sam iz Bosne i Hercegovine. Ima nas, ima nas! Ljudi, hvala vam na podršci, nadam se da sam vas učinio ponosnim. Nemam riječi, trenutno mi se mota po glavi kada smo osvojili sa U16 BiH i opet sad u Kaunasu. Isti su osjećaji. To je nešto što je posebno. Volim Bosnu i Hercegovinu. Nadam se da ćemo se viđati i da ćemo sa reprezentacijom napraviti još uspjeha. Volim vas puno, ljubi vas brat sve”, rekao je Musa u Instagram liveu nakon susreta.

U finalnoj utakmici protiv Olympiacosa u pobjedi rezultatom 79:78 Musa je postigao šest poena uz jedan skok i četiri asistencije.

Musi je ovo bila druga titula osvajača Eurolige nakon što je 2021. godine, iako sa minimalnom minutažom, bio član Efesa koji je tada postao prvak Evrope.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *