Na Međunarodnom aerodromu Tuzla počelo antigensko testiranje na COVID-19

Međunarodni aerodrom Tuzla uveo je mogućnost antigenskog testiranja, koje je nephodno prilikom putovanja u Holandiju. Cijena testa iznosi 50 KM, a rezultati se čekaju najduže 30 minuta. Budući da test prilikom ulaska u Holandiju mora biti urađan najkasnije 4 sata prije putovanja, iz tuzlanskog aerodroma su se odlučili na ovaj potez, kako bi svojim putnicima olakšali i obezbijedili im sve neophodne uslove za bezbrižno putovanje.

“To smo napravili kako bi olakšali putnicima da mogu putovati. Obzirom da taj test mora biti u roku od 4 sata tako da bi putnicima  bilo teško da urade to negdje na nekom drugom mjestu pa da ponovo stignu na aerodrom jer obaveza inače putnika je da 2 sata ranije dođu da one procedure koje su propisane na aerodromu prođu jednu po jednu. Moraju ranije doći eh sad ostane im 2 sata sumnjam da  veliki broj ne bi uspio izvaditi test negdje drugo pa stići ponovo na aerodrom. Tako da smo se mi odlučili na ovaj korak da bi olakšali putnicima”, istakao je Esed Mujačić direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Cijena testa iznosi 50 KM, a testiranje vrši privatna poliklinika iz Tuzle, koja je licencirana za ovaj vid testiranja. Rezultati se čekaju najduže pola sata, a za 120 minuta testira se 200 putnika. To je bio i jedan od uslova aerodroma prilikom izbora zdravstvene ustanove koja će vršiti testiranje. Među danas testiranim putniicma su Stanko i Goran, a mišljenja su da će se na ovaj način svi koji putuju  dodatno zaštiti od zaraze koronavirusom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *