NAČELNI EDIS DERVIŠAGIĆ POSJETIO GRADAČAČKU PIJACU

Sinoć je oko tri sata poslije ponoći izbio veliki požar na „Novoj pijaci“ u Porebricama na području općine Gradačac. Profesionalna vatrogasna jedinica iz Gradačca zajedno s kolegama iz Srebrenika, Brčkog i Pelagićeva su nakon nekoliko sati borbe uspjeli lokalizovati veliki požar.

Po riječima prisutnih vatrena stihija je u roku od dva sata uništila više objekata ( oko 500 objekata ) te je pričinjena ogromna materijalna šteta. Na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava ali materijalna šteta trenutno se procjenjuje na više desetaka miliona konvertibilnih maraka. U potpunosti nisu izgorjeli samo štandovi koji se nalaze na kraju tržnice.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić sa saradnicima obišao je opožareno područje kako bi se upoznao sa stanjem na terenu. Općinski načelnik istakao je da će Općina Gradačac u okviru svojih mogućnosti pružiti pomoć kako bi se što prije ova pijaca osposobila i privrednici vratili obavljanju svojih djelatnosti. Također očekuje da će i druge općine, čiji građani imaju djelatnost na ovoj pijaci, pružiti pomoć i da neće izostati podrška viših nivoa vlasti. Ovom prilikom Općinski načelnik pozvao je sve nadležne da se što prije utvrdi uzrok požara na „ Novoj pijaci „ u Gradačcu.

Uviđaj obavlja dežurni tužilac i službenici Ministarstva unutrašnjih poslova TK. Vatrogasne ekipe i dalje su na terenu te se radi na potpunom uklanjanju svake mogućnosti ponovne pojave požara.

Podsjećamo da je ovu pijacu i 2016. godine zahvatio veliki požar kada je izgorijelo više od 500 objekata.

15 thoughts on “NAČELNI EDIS DERVIŠAGIĆ POSJETIO GRADAČAČKU PIJACU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *