Najkritičnije na Karauli: Snijeg stvara probleme na putu Tuzla-Sarajevo, policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila bez lanaca

Snježne padavine koje su zadesile većinu područja u Bosni i Hercegovini stvaraju probleme učesnicima u saobraćaju. Posebno složena situacija je na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo, odnosno na prevoju Karaula.

Zbog sniježnih nanosa na ovoj dionici puta otežano je odvijanje saobraćaja, a prema tvrdnjama čitatelja portala Tuzlanski.ba, putovanje od Tuzle do Sarajeva traje četiri sata.

Prema zvaničnoj informaciji BIHAMK-a, Na većini puteva u našoj zemlji zbog ugaženog snijega i zaleđenog kolovoza saobraća se usporeno.

Izuzetak su putevi na jugu gdje se saobraća po suhom kolovozu, ali se tu upozorava na povremeno jače udare vjetra. “Na putu Glamoč-Mlinište od jutros je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok na putevima Olovo-Kladanj (na području Karaule) i Travnik-Donji Vakuf (Komar) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance.

Znatno je otežano i saobraćanje na putu Sarajevo-Rogatica, na širem području Romanije, dok na području Kupresa, Šuice, Glamoča i Tomislavgrada, te na putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar dodatne probleme stvara jak vjetar”, navedeno je u informaciji BIHAMK-a.

(Tuzlanski.ba) |

11 thoughts on “Najkritičnije na Karauli: Snijeg stvara probleme na putu Tuzla-Sarajevo, policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila bez lanaca

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *