Nakon usvajanja budžeta invalidnine i naknade najkasnije sutra na računima korisnika

Šehidske i porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi, dobitnici najvećih priznanja, najkasnije sutra će na svojim računima imati naknade, invalidnine koje su im kasnile zbog Budžeta FBiH

Salko Bukvarević

FOTO: FAKTOR

Korisnici boračko-invalidske zaštite u FBiH, njih 92.000, najkasnije sutra će na svojim računima imati naknade i invalidnine koje su im kasnile zbog nedonošenja budžeta FBiH za 2019. godinu.

Salko Bukvarević, federalni ministar za boračka pitanja, za Faktor je rekao da su oni završili svoj dio posla, unijeli u trezor i dalje korake prenijeli na Federalno ministarstvo finansija.

Podsjećamo, prvi put u četiri godine korisnicima boračko-invalidske zaštite, ratnim vojnim invalidima, šehidskim i porodicama poginulih boraca, dobitnicima najvećih ratnih priznanja, kasnile su prinadležnosti desetak dana. Nakon što je jučer Dom naroda FBiH usvojio budžet FBiH za 2019. godinu, isplate su odblokirane u Federaciji BiH.

– Federalno ministarstvo za pitanja boraca prije 20-ak minuta završilo sve svoje obaveze, u vezi s pripremom sredstava za naknade i invalidnine, a na čemu radimo bez prestanka od jučer popodne. Unijeli smo u trezor i sve podatke uputili prema Ministarstvu finansija FBiH. Mi se nadamo da će najkasnije sutra korisnici boračko-invalidske zaštite, njih oko 92.000 imati na računima svoje naknade i invalidnine. Evo prvi put, za ovaj mandat, oni će dobiti svoje prinadležnosti s desetak dana zakašnjenja – rekao nam je Bukvarević.

FAKTOR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *