Napadi na nargila barove u Njemačkoj, devetoro ubijenih

Najmanje devet osoba je ubijeno, a pet povrijeđeno u dva napada na nargila barove u njemačkom gradu Hanau, 25 kilometara udaljenom od Frankfurta. Prema posljednjim informacijama, osoba za koju se sumnja da je napadač, pronađena je mrtva u svojoj kući, gdje je, kako se čini, izvršila samoubistvo, javlja Reuters. Još jedno tijelo pronađeno je u kući napadača, potvrdila je policija.

U srijedu kasno uveče došlo je do pucnjave u dva nargila bara u Hanau, u prvom napadu ubijene su tri osobe, a u napadu koji je uslijedio još pet. U međuvremenu je od posljedica ranjavanja preminula još jedna osoba.

Prema pisanju Bilda, napadači su prvo ispred nargila bara “Midnight” ubili troje i ranili jednu osobu. Potom su se odvezi u četvrt Kesselstadt, upali u bar istog tipa i ubili još petoro ljudi, a ranili četvoro.

Mediji prenose da je riječ o državljaninu Njemačke i da je u svom automobilu imao municiju i časopis o naoružanju. Dodaje se da je imao dozvolu za lovačko oružje. Motivi napada za sada nisu poznati.

Specijalne snage policije bile su u potrazi za napadačima, koji su pobjegli u vozilu tamne boje, a u potragu su bili uključeni i helikopteri.

“Nema naznaka da su umiješani i drugi osumnjičeni”, objavila je policija na Twitteru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *