Naredne subote otvorenje džamije u Škorićima

Na veliku radost džematlija u Škorićima – MIZ Gradačac, u subotu, 27. jula 2019. godine, sa početkom u 11:30 sati bit će svečano otvorena džamija.

U skladu sa odlukom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini džamija u Škorićima svečano će biti otvorena naredne subote i to je naravno razlog zbog čega je lokalno stanovništvo već danima u iščekivanju ovog velikog događaja. Uoči otvorenja džamije u petak, 26. jula 2019. godine, poslije akšam namaza proučit će se Mevludi – Šerif.

Na dan otvorenja džamije bit će priređen bogat vjerski program te obraćanje visokih dužnosnika Islamske zajednice BiH. Iz Organizacionog odbora svečanog otvorenja poručuju da se svi radovi privode kraju i prema predviđenom planu i programu, te da su spremni da ugoste brojne goste iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Džamija u Škorićima nalazi se na kapiji Posavine, gdje su u nesretnom ratu vođene žestoke borbe za očuvanje teritorija, a džamija nosi ime po Huseinu-kapetanu Gradaščeviću, poznatijem kao Zmaju od Bosne, koji se borio za bosansku autonomiju u Osmanlijskom Carstvu.

Tuzlanski.ba

14 thoughts on “Naredne subote otvorenje džamije u Škorićima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *