Nastavak radova na izgradnji kanalizacione mreže u sjevernom dijelu grada Gradačac

U toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u sjevernom dijelu grada Gradačac. Radovi se odnose na prikupljanje i odvođenje otpadnih voda za naselje Sibovac, naselje između Sibovca i Škorića i Vida II dužine 6,2 km a vrijednost istih je 652.094,38 KM.

Na osnovu Memoranduma o razumijvanju sa Češkom razvojnom agencijom (ČRA) završena je  izgradnja kanalizacione mreže za naselje Škorići čija je ukupna vrijednost 700.000 KM  a dužina radova je 3,3 km.

Završeni su radovi ili su u završnoj fazi na izgradnji kanalizacione mreže u MZ Bagdale, MZ Vida 1 i MZ Centar. Dužina izgrađene dionice je oko 7 km.

Završetkom svih ovih radova Gradačac će dobiti 16,5 km nove kanalizacione mreže i mogućnost da se novih 4084 stanovnika priključe na istu.

Napominjemo da su već završeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže u MZ Ledenice Donje i Ledenice Gornje dužine oko 17,5 km.

4 thoughts on “Nastavak radova na izgradnji kanalizacione mreže u sjevernom dijelu grada Gradačac

  • 10/10/2022 at 2:23 am
    Permalink

    Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll certainly return.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *