Nastavlja se drama u Kantonu Sarajevo

Jasna Duraković napušta SBB:

Ne mogu podržati izdaju naših obećanja i dogovora ni po koju cijenu. Zbog svih građana, glasača, mojih studenata, prijatelja i javnosti općenito, imam potrebu da se javno obratim i obznanim da neću glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazim iz SBB-a te da ostajem nezavisna zastupnica. 

Prije tačno mjesec dana čelnici SDA, SBB i DF-a su samouvjereno najavili rušenje vlade Kantona Sarajevo. Ipak dosada im to ne polazi za rukom.

Prvo je krenula afera “pečat” te situacija u kojoj smo imali tri predsjednika skupštine istovremeno. I dok ova afera još uvijek nije dobila svoj epilog, jer postavljanje Danijele Kristić na mjesto predsjednice opozicija osporava, započeta je nova drama.

Naime nakon što je zastupnica Jasna Duraković napustila redove SBB-a i najavila da neće podržavati rušenje vlade Kantona, vlada “trojke” ima samo jedan glas više u odnosu na vladu “četvorke”.

Trenutno je omjer 18-17, i ono hrabro najavljivanje rušenja vlade od prije mjesec dana ne djeluje toliko izgledno.

Sad nam preostaje da pratimo razvoj ove sapunice u sljedećim danima i konačno otkrijemo da li će Kanton Sarajevo imati vladu i ko će predsjedavati istom?

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *