Navijači već od 1. kola na bundesligaškim stadionima

Sjajne vijesti iz Njemačke

Danas je održan sastanak predstavnika Bundeslige sa predstavnicima svih klubova iz Bundeslige, kao i popularne “cvajte”.

Odluka koja je donesena razveselit će sve navijače širom Njemačke, jer će se konačno moći vratiti na stadione.

Naime, već od samog starta nove sezone u Bundesligi, a početi će sredinom septembra, navijači će se vratiti na tribine uz četiri jako važna pravila.

Prvo i ključno pravilo je da do kraja godine neće biti gostujućih navijača širom stadiona u Njemačkoj, nego će pravo na gledanje utakmica imati samo navijači domaće ekipe.

Drugo pravilo tiče se navijanja, tačnije neće biti dozvoljeno stajanje i grljenje kako bi se pravila atmosfera, nego će navijači morati sjediti i pratiti utakmicu.

Točenje alkohola na stadionima u Bundesligi je do sada bila normalna pojava, ali to sada više neće biti slučaj, barem do 31. oktobra.

Četvrto pravilo tiče se samih klubova, a to je da će morati da čuvaju podatke o prodaji karata, ukoliko bi došlo do zaraze, kako bi nadležni mogli pratiti klastere.

Ostaje da vidimo kako će sve ovo funkcionisati u Bundesligi, te da li će i drugi savezi krenuti sa nečim sličnim u narednom periodu.

Portal SportSport.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *