Nermin Nikšić objasnio zašto SDP ne želi u koaliciju sa SDA

SDA je uništila svaku mogućnost ulaska SDP-a u vlast zbog uvođenja delegata HDZ-a i SNSD-a u Domove naroda čime je omogućena blokada svih procesa, izjavio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a nakon sjednice Glavnog odbora koja je trajala 12 sati.

“SDA je igrala dvostruku ulogu, pozivajući Bh. blok u vlast, a u isto vrijeme iskoristila priliku da ojača poziciju SNSD-a i HDZ-a”, poručio je Nikšić kao obrazloženje zašto SDP neće u koaliciju sa SDA.

 

Vezana vijest:SDP PRESJEKAO IDE U OPOZICIJU

 

Nikšić je kazao kako Glavni odbor SDP-a smatra da je SDA sama urušila svaku mogućnost ulaska SDP-a u vlast tako što je prethodno dala podršku delegatima SNSD-a i HDZ-a

“Igrali su dvostruku igru pozivajući SDP da zajedno s njima štitimo državu ali u isto vrijeme su podržavali HDZ i SNSD”, kazao je Nikšić.

Pojasnio je da je SDA glasanjem u NSRS-u omogućila ulazak četiri SNSD-ova delegata u Dom naroda BiH, dok je podrškom HDZ-u u Skupštini ZDK prošle sedmice to isto učinila i kada je riječ o HDZ-u.

Nikšić je potcrtao da je SDP spreman deblokirati formiranje vlasti u FBiH izborom potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda ali tako što će predložiti svog kandidata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *