NERMIN NIKŠIĆ: “RAZGOVARAT ĆEMO SA SDA” 

U ponedjeljak SDA sa SDP-om, DF-om i Našom strankom

Izetbegović je kazao da će SDA pokušati u ponedjeljak razgovarati sa Bh. blokom.

– Mi bismo željeli da imamo tu komponentu na svim nivoima vlasti, dakle da ne izostavimo taj segment društva i da ih ne ostavimo u opoziciji. Reforme neće biti lake, volio bih ih imati uza se, na jednom precizno definisanom programu, gdje se niko neće izmicati u iduće četiri godine. Dakle, pokušat ćemo ići u tom smjeru – jasan je Izetbegović.

Ako to ne bude išlo, poručuje, SDA će morati tražiti alternativu, koja će biti slabija, sa manjim brojem ruku.

– Evo, kao što rekoh, u ponedjeljak ja se nadam da ćemo uspjeti da napravimo jedan kompromis, jedno pomirenje, osim ovog nacionalnog, da se i ideološki pomiruju stvari u BiH – rekao je Izetbegović.

NIKŠIĆ: “RAZGOVARAT ĆEMO SA SDA”

– Mi ćemo već kao blok razgovarati sa SDA, a poslije toga i s HDZ-om. Nije nam prioritet da budemo dio vlasti, prioritet su promjene. Mi prije svega želimo da se donesu neki zakoni koji neće biti rušilački za ovu državu, kao što je, naprimjer, Izborni zakon. Bez programa nema vlasti i postojat će koaliciona većina koja će donijeti taj program. Ja smatram da možemo naći rješenje koje je prihvatljivo za sve, bez obzira na stajalište – istakao je Nikšić.

Predsjednik SDP-a također se osvrnuo i na konstituirajuću sjednicu PD PFBiH, gdje su članovi klubova SDA i HDZ-a napustili sjednicu.

– Vidjeli smo da je SDA spremna blokirati procese ako nisu u vlasti i to je nešto što nije dobro prema njihovim biračima koji su glasali za njih jer pokazuju da ne mogu preuzeti odgovornost – dodao je predsjednik SDP-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *