Nermin Rustempašić predat tužilaštvu, upućen prijedlog za određivanje pritvora

DANAS DŽENAZA STRADALIMA 10

Nermin Rustempašić koji je ubio majku i kćerku predat tužilaštvu, upućen prijedlog za određivanje pritvora

 

Nermin Rustempašić koji je u alkoholiziranom stanju upravljajući vozilom Opel Astra ubio majku i kćerku na trotoaru u Novom Travniku danas je predat Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona.
Rustempašić je jutros dovezen u tužilaštvo u Travniku koje je Kantonalnom sudu uputilo prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Detalji događaja u kojem je Rustempašić vozilom na trotoaru u naseljenom području udario pet pješaka od čega su dva smrtno stradala, još nisu poznati. Međutim, tužilac koji je rukovodio slučajem ranije je potvrdio za Klix.ba da je Rustempašić u trenutku nesreće imao više od tri promila alkohola u krvi.

Danas je u Novom Travniku dan žalosti, a biće klanjana i dženaza majki i kćerki koje su poginule u ovoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak navečer u Novom Travniku.

Podsjećamo, Azra Hajrić je stradala na mjestu nesreće koja se dogodila nešto prije 21 sat, a njena devetogodišnja kćerka preminula je na putu do bolnice. Azrin četverogodišnji sin prevezen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s teškim povredama glave. Na KCUS-u se nalazi i jedan od sinova glavnog imama iz Novog Travnika koji je također povrijeđen u nesreći, dok je drugi sin na liječenju u travničkoj bolnici.

Nesreća se dogodila kada se Azra Hajrić s djecom vraćala s treninga džudoa, a Nermin Rustempašić ih je udario najvjerovatnije na trotoaru. Građani Novog Travnika jučer su nam kazali da je Rustempašić odranije imao problema s alkoholom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *