Nestabilno do kraja sedmice, problemi za hronične bolesnike

Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, iscrpljenosti

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Krajem dana, postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. 

Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 19, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu i sjeveru do 26 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 22 stepena.

U naredna tri dana

Pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuju se i sutra. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu i sjeveru do 27 stepeni.

U četvrtakće preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne ili tokom noći. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 27 stepeni.

Promjenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom preovladavat će i u petak. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu i sjeveru do 27 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Pogoršanje vremena, mjestimično praćeno padavinama i južinom, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, iscrpljenosti. 

Pri tome će, više svježine tokom jutra i večeri, ipak djelimično umanjiti negativne efekte nestabilnih vremenskih prilika. Opšta slika biće neznatno ljepša na krajnjem zapadu zemlje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *