Nezapamćeno nevrijeme u Banja Luci

Porušeni krovovi i stabla počupana iz korijena – i tako u nekoliko Opština u Bosni i Hercegovini.

Zbog jakog nevremena vanredno stanje proglašeno je u Vlasenici, gdje je oštećena elektromreža i desetine zgrada. Policija, vatrogasci i putne službe imali su pune ruke posla i u Kneževu.

 

I tamo je vanredno, a izvaljana stabla drveća blokirala su put Banjaluka – Kneževo. Iako su uklonili stabla koja su pala na ulicu, putne službe su i dalje pri pravnosti. Kažu da opasnost od pada novih stabala prijeti u svakom trenutku.

Zbog nevremena su mještani Kneževa od sinoć bez struje. Načelnik kaže da kvar nije mogao da bude popravljen u toku dana.

“Mi smo jutros održali sjednicu štaba i proglasili vanredno stanje. Apelujem, ko ne mora ići ovim putem trenutno, da izbjegava dok vjetar ne stane”, rekao je Goran Borojević, načelnik opštine Kneževo.

 

Oluja je rušila stabla i u pojedinim banjalučkim naseljima. U krugu Vitaminke drvo je palo na parking i uništilo nekoliko auta.

“Stajao pred kapijom, vidio da je vjetar jako zaduvao, gledao sam kako drvo pada na naš parking. I oštetilo šest auta”, kaže Žarko Bajić, portir u banjalučkoj fabrici “Vitaminka”.

Saobraćaj je i tamo bio blokiran. Drveće je padalo i oko zgrada u naseljima Obilićevo, Borik i Starčevica. Banjalučani pričaju da ne pamte takvu oluju.

Vjetar je prethodnih dana srušio i ogradu tribine na Gradskom stadionu u Banjaluci.

 

20 thoughts on “Nezapamćeno nevrijeme u Banja Luci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *