Nikšić u intervjuu za BHT: Oni koji su prihvatili zagrljaj SDA ostajali su “donji”

 

SARAJEVO, (Patria) – Jako je upitna iskrenost lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića koji je pozvao i Socijaldemokratsku partiju BiH da bude dio ideološkog pomirenja ljevice i desnice, rekao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u intervjuu “Jedan”, koji će biti emitiran u četvrtak od 20 sati na BHT.

“Mi u ovom trenutku nismo spremni na razgovore sa Strankom demokratske akcije iz prostog razloga što smatramo da su oni relativni pobjednici ovih izbora i da treba da ponude rješenje za državu Bosnu i Hercegovinu. Ne možemo preći preko nekih svari u kampanji kada smo proglašavani izdajnicima, onima koji su se sa dušmanima BiH dogovorili o podjeli države i sada nakon izbora odjednom: Puj pike ne važi, znate vi biste sada trebalo da nam pomognete da napravimo vlast”, rekao je Nikšić.

On tvrdi da svi vole SDP-ov patriotizam jer, kako kaže, “znaju da SDP stavlja interes države i njenih građana iznad i stranačkih i političkih interesa i da SDP kada bude dio priče, kada se dogovori, drži riječ i ponaša se onako kako je i dogovoreno”.

“Činjenica je da smo imali nekoliko projekata u proteklom periodu kad smo mi kao opozicija željeli biti dio priče, ponudili da nosimo svoj dio tereta i da okupimo neke koji vjerovatno nikada ne bi bili dio tog projekta i uvijek smo nailazili na prevare kada je u pitanju SDA”, rekao je lider SDP-a.

“Pokazala je historija da svi oni koji su prihvatili zagrljaj SDA ostajali su “donji”. To je jedina politička partija koja može biti vlast, a stalno se ponašati kao opozicija… Puno stvari mora da se promjeni da se dokaže iskrenost SDA”, rekao je lider SDP-a BiH.

On je u intervjuu za BHT rekao i to da SDP odbija pozive i od HDZ-a BiH, odaslane preko medija, za stvaranje vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

“Ne pada mi na pamet biti dio priče oko donošenja Izbornog zakona na način kako to vidi i želi HDZ. Nećemo pristati da se jedna diskriminacija rješava uvođenjem nove, još retrogradnije diskriminacije”, rekao je Nikšić, prenosi Patria

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *