NOVAK ĐOKOVIĆ ‘Ne želim se cijepiti protiv korone’

– Lično nisam za cijepljenje i ne bih volio da me neko primorava da dobijem injekciju da bih mogao putovati. Ako to bude pravilo i zakon, što će onda biti? Trebam odlučiti hoću li se ili ne podvrgnuti tome. Imam svoje mišljenje, a da li će se ono promijeniti u nekom trenutku, ne znam – rekao je slavni tenisač, pri čemu se referirao na najavu obaveznog cijepljenja za sportaše uoči putovanja.

Dodao je i da se, hipotetski, nastavi sezona u srpnju, kolovozu ili rujnu, “iako nisu velike šanse, koliko sam razumio, odmah nakon ukidanja stroge karantene će postojati zahtjev za obavezno cijepljenje, a cjepiva još nema”. Đokovićeve daljnje riječi samo su dodatno potvrdile negativan stav sportaša.

– Mi dobivamo preko službenih medija neku priču koja izaziva priličan strah i paniku kod ljudi. Ne može čovjek ostati imun na to. Vjerujem da je virus opasan, u suprotnom ne bi bilo pola svijeta zakačeno, ali mislim da postoji neka vrsta cenzure medicinskih stručnjaka – rekao je Đoković i dodao da ti stručnjaci govore o nekim drugim rješenjima koja se ne poklapaju s onim što plasiraju “zvanični mediji”.

– Volio bih da postoji više debata, razlika u razmišljanju. Jednostavno da čujemo i ta razmišljanja. Mi nismo iz te struke i ne možemo o tome pričati, ali ja bih više volio da se priča o imunitet. – rekao je Novak Đoković

Gradačački glas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *