Novalić odgovorio HDZ BiH: BiH će sve više biti prisutna u kantonima sviđalo se to nekome ili ne

SARAJEVO, (Patria) – Premijer FBiH Fadil Novalić reagovao je na saopćenje HDZ BiH u kojem je njegova posjeta Partizanskom groblju u Mostaru zajedno sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem okarakterisana kao “pokušaj provokacije”.

Novalić je kazao da je njegova posjeta pravo i obaveza, te da nije riječ o nikakvoj provokaciji.

– Na Partizanskom spomen groblju bio sam u funkciji premijera Vlade Federacije. Posjetio sam nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine koji je u nadležnosti Vlade Federacije. Sa mnom je bio i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić. Bili smo u zvaničnoj posjeti na teritoriji Federacije i države Bosne i Hercegovine. To nije nikakva provokacija, to je naše pravo i naša obaveza. Država Bosna i Hercegovina će biti sve više prisutna i u kantonima i u županijama, sviđalo se to nekome ili ne – poručio je Novalić.

Iz HDZ-a BiH uputili su kritike Novaliću i Zvizdiću što su prilikom posjete ignorirali predstavnike lokalne gradske i županijske vlasti te što su dali potporu Sergiju Šotriću “čovjeku koji se lažno predstavlja predsjednikom Odbora za obnovu Partizanskog spomen obilježja u Mostaru”.

– Susret dužnosnika SDA s neformalnom i samoprozvanom skupinom neuspjeli je pokušaj provokacije čiji je cilj Grad Mostar opet prikazati gradom slučajem, uz želju skrivanja vlastitih neuspjeha i marginalizacije napora učinjenih u približavanju euroatlantskim integracijama.

6 thoughts on “Novalić odgovorio HDZ BiH: BiH će sve više biti prisutna u kantonima sviđalo se to nekome ili ne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *