NOVOGODIŠNJI PRIJEM OPĆINSKOG NAČELNIKA

Jučer je  Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić upriličio tradicionalni novogodišnji prijem povodom isteka 2017. godine i nastupajuće 2018. Na prijemu kojem su prisustvovali  privrednici, vijećnici, direktori javnih preduzeća i ustanova kao i predstavnici društvenog i javnog života općine Gradačac, Općinski načelnik prezentovao je postignute rezultate u 2017. na području općine Gradačac.

Od značajnih aktivnosti istakao je bitne infrastrukturne i druge projekte koji doprinose razvoju općine Gradačac. Kao najznačajnije projekte realizovane u 2017. su:  „ Projekat Vodosnabdijevanja općine Gradačac, Rekonstrukcija prečistača otpadnih voda ( Pušten u radu ), Gradski trg, putevi u Industrijskim zonama i lokalni putevi od kojih je najznačajniji Međiđa Gornja-Međiđa Donja,BFC certifikat ( povoljno poslovno okruženje ), sportski poligon Luke, stambena zgrada A-6 u ul. Ibrahima Kapetanovića i dr.

Na prijemu je zvanično predstavljeno  i idejno rješenje Gradske garaže sa poslovnim sadržajem. Garaža će se nalaziti na parkingu kod sportske dvorane „ Gradačačkog sajma „ koja će  imati 236 parking mjesta (7.782 m2 ), Pijaca – Sajam ( 1. 356 m2), Supermarket  (797 m2), Caffe – Restoran (348,50 m2), poslovni prostori (925,90 m2), servisni prostor 143,40 m2, Komunikacijski prostor 1.061,91 m2. Predstavljeni su i drugi  infrastrukturni objekti koji će se realizovati u 2018.  kao što je Aleja javora i izgradnja kanalizacione mreže u sjevernom dijelu općine Gradačac.

Po završetku obraćanja Općinski načelnik zahvalio se prisutnima na dosadašnjoj dobroj saradnji koja pogoduje ekonomskom i svakom drugom razvoju. Sve ovo doprinosi stvaranju povoljnijih uslova življenja i rada na području općine Gradačac. Svim prisutnima, Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić, poželio je sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu i zahvalio se na dosadašnjoj uspješnoj saradnji.

2 thoughts on “NOVOGODIŠNJI PRIJEM OPĆINSKOG NAČELNIKA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *