NUR GRADAČAC – NOVA MISIJA

DOBRI GRAĐANI, PRED NAMA JE NOVA MISIJA – POMOĆ NAŠEM SUGRAĐANINU EKREMU HASANBAŠIĆU IZ GORNJEG LUKAVCA OBOLJELOM OD HRONIČNE LEUKEMIJE

Članovi našeg Udruženja obišli su noćas našeg sugrađanina Ekrema Hasanbašića iz Gornjeg Lukavca. Ekrem živi sa suprugom, stariji su bračni par, a žive od Ekremove penzije i invalidnine.

Radnička je to porodica, vrijedna, ponosna. Ekrema je prva nedaća zadesila tokom devedesetih i operacije kičme, nakon čega mu se paralizira lijeva noga. Više od dvadeset godina Ekrem živi sa potpunom paralizom noge. Radio je koliko je mogao, privređivao, ali 2015.godine nalazom mu se dijagnosticira hronična leukemija.

Lijek kog mora koristiti tri puta mjesečno košta 850,00 eura, i nije ga moguće nabaviti u našoj zemlji, a Ekrem za nabavku ovog lijeka mora ići u Županju. Zahvaljujući rodbini za prvu terapiju je uspio prikupiti novac, ali za treću terapiju morao je pozajmiti veću svotu novca kako bi nastavio sa liječenjem. Pozajmljeni novac još nije vratio. Nije u mogućnosti.

Prilikom današnje posjete, Ekrema smo pitali za njegove potrebe, i odgovorio nam je da su mu potrebna još tri lijeka “BENDAMUSTIN KABI” prašak. Jedan lijek košta 850,00 eura, a Ekremu su za završetak liječenja potrebna tri, dakle 2.550,00 eura odnosno 4.987,00 KM.

Znamo da zajedno možemo uspjeti prikupiti novac za liječenje našeg sugrađanina. Ekrem je to zaslužio.

4.987,00 KM
BENDAMUSTIN KABI

INSTRUKCIJE ZA UPLATU

ŽIRO RAČUN: 1413865320017207
SVRHA: ZA LIJEČENJE EKREMA HASANBAŠIĆA
PRIMALAC: UDRUŽENJE GRAĐANA “NUR” GRADAČAC

Mi to možemo učiniti!!!

#budidašaksvjetlosti

Podijelite objavu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *