Obdukcija pokazala da je George Floyd ubijen, uzrok smrti gušenje

Afroamerikanac George Floyd preminuo je od posljedica gušenja, potvrdila je obdukcija, čije su rezultate večeras objavili američki mediji. Riječ je o nasilnoj smrti, dodaju mediji na osnovu izvještaja s obdukcije.Obdukciju je tražila Floydova porodica, piše CNN.

“Konstantni pritisak na desnoj strani karotidne arterije ometao je protok krvi do mozga, a težina na leđima obustavila mu je disanje”, naveo je advokat njegove porodice.

Floyd je imao kardioloških problema i visok pritisak. Dok je ležao fizički onemogućen da se pomjeri, jedan od policajaca mu je koljenom pritisnuo vrat i u tom položaju Floyd je proveo gotovo devet minuta.

“Molim vas, nemojte me ubiti, ne mogu disati”, bile su posljednje riječi Georga Floyda, koji je radio kao zaštitar u restoranu, a porodica kaže kako nikad nije nikom ništa loše učinio.

Obdukcija porodice razlikuje se od službene obdukcije kako je opisano u krivičnoj prijavi protiv službenika. Ta obdukcija uključuje efekte suzdržavanja, zajedno s osnovnim zdravstvenim problemima i potencijalnim opojnim sredstvima u Floydovom sistemu, ali također kaže da nije pronašla ništa što bi podržalo dijagnozu traumatične asfiksije ili davljenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *