Oblačno i kišno vrijeme

Kiša se u jutarnjim satima i prije podne, očekuje u Hercegovini, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne

 

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme. Na krajnjem jugu i ponegdje u istočnim djelovima registrovana je i slaba kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Bileća 93 stupnja, Trebinje 85, Gacko 80, Čemerno 63, Rudo 57, Višegrad 45, Han Pijesak 25, Mostar i Neum 21, Ivan Sedlo 13, Bjelašnica 12, Sarajevo 11, Sanski Most 10, Banja Luka, Bugojno i Zvornik 8, Bihać i Mrkonjić Grad 7, Jajce 5, Bijeljina, Gradačac i Zenica 4, Bosanski Novi, Livno i Tuzla 3, Doboj i Prijedor 2.

Temperature zraka u 07 sati: Bihać, Bjelašnica, Bugojno i Jajce 1 stupanj, Banja Luka, Gradačac, Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 2, Bijeljina, Doboj, Zenica i Zvornik 3, Brčko, Livno i Sarajevo 4, Široki Brijeg 9, Mostar i Stolac 10, Trebinje 11, Neum 13 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša se u jutarnjim satima i prije podne, očekuje u Hercegovini, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Tokom dana, slabe padavine samo ponegdje. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini umjeren jugoistočnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 12 do 16 stupnjeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *