OD DANAS STIŽE HLADNI VAL KOJI ĆE NAM DONIJETI NISKE TEMPERATURE I LOKALNE PADAVINE…

OD DANAS STIŽE HLADNI VAL KOJI ĆE NAM DONIJETI NISKE TEMPERATURE I LOKALNE PADAVINE… POTRAJAT ĆE DO VIKENDA KADA STIŽE BLAGO I KRAĆE ZATOPLJENJE

Nakon jučerašnjeg pretežno sunčanog i nešto toplijeg dana nad BiH, oblačnije nad Srbijom i unutrašnjosti Hrvatske… Danas sasvim drugačija vremenska situacija.

Naime, hladni front koji za sobom vuće vrlo hladan zrak se približava našim krajevima sa sjevera. Stiže u noći na srijedu donoseći naoblaćenje i padavine, u nizinama unutrašnjosti Hrvatske, sjeveru Srbije, krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne kišu i susnježicu.

Danas ujutro/prijepode snijeg će padati nad većim dijelom Bosne te na sjeveru i istoku Hercegovine. Susnježice i snijega u tom trenutku biće i nad zapadnim, jugozapadnim središnjim i južnim dijelovima Srbije te na sjeveru i mjestimično u višim krajevima juga Crne Gore.

U poslijepodnevnim srijede padavine tek lokalno i slabe. Većinom susnježica i snijeg, na sjeveru Srbije te u nizinama na jugu Crne Gore kiša. Lokalno nešto jače padavine u večernjim satima, kada je snijeg moguć i na sjeveru Srbije.

U poslijepodnevnim i večernjim satima uz naoblaćenje susnježice i snijega će biti i nad većim dijelom Makedonije.

Dakle, danas hladnije uz lokalne padavine i temperaturu većinom 0-4°C, na zapadu Hercegovine i primorskim krajevima nešto toplije. Ponovo će pojačati sjeverac, koji će puhati umjeren do na udare i jak u mnogim mjestima. Uz pojačan vjetar biće veći osjet hladnoće, pa obucite se dobro.

 

VREMENSKA PROGNOZA ZAPADNI BALKAN

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *