SvijetVIJESTI

Od petka ujutro u izraelskim napadima na Pojas Gaze ubijeno 178 Palestinaca

Palestinsko ministarstvo zdravstva saopćilo je da je 589 povrijeđenih, većinom žena i djece, u izraelskom bombardovanju Gaze od petka ujutro.

Prkoseći međunarodnim pozivima na trajni prekid vatre, izraelska vojska intenzivno je nastavila napade širom Pojasa Gaze rano u petak nakon završetka humanitarne pauze, uzrokujući stotine žrtava među Palestincima.

Humanitarna pauza u sukobu između Izraela i Hamasa, koja je stupila na snagu 24. novembra, završena je u petak ujutro.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze nakon “humanitarne pauze” koja je završila u petak ujutro, ubijeno je 178 Palestinaca.

Palestinsko ministarstvo zdravstva saopćilo je da je još 589 povrijeđenih, većinom žena i djece, u izraelskom bombardovanju Gaze od petka ujutro.

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca također je saopćilo da Izrael zabranjuje ulazak kamionima s humanitarnom pomoći u Gazu do daljnjeg.

Vlasti u Gazi: Izraelska vojska u Gazi od 7. oktobra ubila 73 palestinska novinara

Izraelska vojska u Gazi od 7. oktobra ubila je 73 palestinska novinara, saopštile su u petak vlasti u Gazi.

“Ovaj broj uključuje tri novinara koji su danas ubijeni u izraelskim vazdušnim napadima na pojas Gaze”, rekao je Ismail Thawabteh, šef vladine kancelarije za medije sa sjedištem u Gazi na konferenciji za novinare.

Jedan od trojice ubijenih danas Muntasir al-Sawaf, kamerman agencije Anadolu (AA) koji je radio kao slobodni reporter u blokiranom Pojasu Gaze, kako je Anadolu ranije objavila. U napadima su ubijeni i njegov brat i druga rodbina.

Prema podacima vlade u Gazi, broj Palestinaca ubijenih u izraelskim napadima u Pojasu Gaze od 7. oktobra premašio je 15.000, uključujući više od 6.150 djece i više od 4.000 žena.

Od 7. oktobra, 248 Palestinaca je ubijeno u napadima izraelskih snaga i jevrejskih doseljenika na okupiranoj Zapadnoj obali i Al-Qudsu/Jerusalem.

One thought on “Od petka ujutro u izraelskim napadima na Pojas Gaze ubijeno 178 Palestinaca

  • Découvrez Sadisflix.bond, votre plateforme ultime pour regarder des films en streaming VF/VOSTFR gratuitement en HD.

    Profitez d'une collection impressionnante de films et séries de l'année 2023.
    Plongez dans l'univers captivant du cinéma depuis chez vous.

Comments are closed.