Održan vanredni sastanak Općinskog štaba CZ Gradačac

Danas je održan vanredni sastanak Općinskog štaba Civilne zaštite Gradačac. Povod održavanja ovog sastanka jesu zaključci sa Općinskog vijeća Gradačac vezani za snabdijevanje pitkom vodom općine Gradačac koji su obavezali Općinskog načelnika da putem Štaba CZ nađe adekvatno rješenje za ovaj gorući problem.

Općinski načelnik je upoznao članove Štaba CZ o trenutnoj situaciji koja se tiče vodosnabdijevanja općine Gradačac i istakao da je ovaj problem izražen u južnom dijelu općine. Uglavnom se odnosi na mjesne zajednice Zelinja Donja, Zelinja Srednja, Kerep, Rajska i Međiđa Srednja.  Ovim mjesnim zajednicama u 2017. i u 2018. godini pitka voda se uglavnom dostavlja putem vatrogasne cisterne jer kapaciteti njihovih rezervoara odnosno kaptaža nisu dovoljni da zadovolje njihove potrebe.

Donešeno je nekoliko zaključaka s kojima će se pokušati riješiti djelimično problem pitke vode i olakšati trenutna situacija do završetka projekta „ Vodosnabdijevanja općine Gradačac „ koji je u toku. Ovi zaključci će biti prezentovani na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Gradačac.

One thought on “Održan vanredni sastanak Općinskog štaba CZ Gradačac

  • 24/04/2022 at 6:01 pm
    Permalink

    Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *