Oglasili se iz MUP-a TK

TUZLA, (Patria) – MUP Tuzlanskog kantona u saopćenju za javnost naveo je da je u jutrošnjoj akciji deblokade petlje Šićki Brod uhapšeno više lica, a da su dvije osobe prevezene na UKC Tuzla radi ukazivanja ljekarske pomoći.

– Jutros u 06.00 sati Jedinica za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-a je provela koordiniranu akciju deblokade magistralnih puteva M-1.8, M-18 i M-4 na petlji Šićki Brod ( koja je držana u blokadi od 28. februara 2018. godine.) te je omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja na navedenom lokalitetu, odnosno na magistralnom putu Orašje – Tuzla – Sarajevo.

Prilikom provođenja navedenih aktivnosti od strane policije je upotrebljen minimum sile i to samo prema licima koja su bila u vidno alkoholisanom stanju i koja su pružala otpor prema policijskim službenicima, tom prilikom dva lica su zatražila ljekarsku pomoć i prevezeni su na UKC Tuzla.

Također, tokom akcije 8 lica je privedeno u Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona radi kriminalističke obrade i protiv istih će biti poduzete zakonom propisane mjere.

Iz MUP TK navode da su među privedenim licima i dvije osobe starosne dobi od 19 i 21 godine.

– Tokom provođenja navedenih aktivnosti policija je utvrdila prisustvo većeg broja lica mlađe starosne dobi, kao i lica koja nisu sa područja Tuzlanskog kantona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *