Općinski načelnik: Tradicionalni Novogodišnji prijem

Jučer je održan tradicionalni novogodišnji prijem Općinskog načelnika mr. sci Edisa Dervišagića. Prijemu su prisustvovali  privrednici, vijećnici, direktori javnih preduzeća i ustanova, kao i predstavnici društvenog i javnog života općine Gradačac. Općinski načelnik sumirao je i predstavio postignute rezultate u 2018. godini na području općine Gradačac te iznio planove za narednu godinu.

Istaknuo je da u ovoj godini započet jedan od najvećih projekata u skorijoj historiji općine Gradačac a to je projekat „Vodosnabdijevanja općine Gradačac„ i  „ Izgradnja kanalizacione mreže u sjevernom dijelu općine Gradačac“. Ovim projektima planirano je  u južnom dijelu općine izgraditi preko 100 km vodovodne mreže  zajedno sa objektima, te skoro 40 km kanalizacione mreže i još toliko rekonstruisane postojeće vodovodne mreže u sjevernom dijelu općine.

Također istaknuto je da u zadnjih 6 godina imamo konstantan rast zaposlenih i smanjenje nezaposlenih zahvaljujući privrednicima i općini koja posjeduje priznanje kao općina sa povoljnim poslovnim okruženjem ( BFC Certifikat, jedina općina na TK sa ovim prestižnim priznanjem ).

Osim ovih projekata planirano je još niz projekata kao što su izgradnja Vatrogasnog doma, Gradska garaža, ulaganja u putnu i drugu infrastrukturu u Industrijskim zonama, Aleja javora i dr.

Po završetku obraćanja Općinski načelnik zahvalio se prisutnima na dosadašnjoj dobroj saradnji koja pogoduje ekonomskom i svakom drugom razvoju. Sve ovo doprinosi stvaranju povoljnijih uslova življenja i rada na području općine Gradačac. Svim prisutnima, Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić, poželio je sretnu i uspješnu Novu 2019. godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *