OSA BiH: Hibridni rat protiv institucija BiH, sve češći napadi na našu Agenciju


“Tokom nekoliko posljednjih godina intenzivno se vodi hibridni rat protiv insitucija države Bosne i Hercegovine, pogotovo protiv Obavještajno-sigurnosne agencije BiH. Nažalost, napadi na Agenciju i njeno rukovodstvo sve su učestaliji posljednjih mjeseci s ciljem njene destabilizacije”, navedeno je danas u saopćenju iz ove Agencije.

Iz OSA-e BiH dodaju da napadi ove vrste “ometaju rad Agencije, ali ne i njeno funkcionisanje”.

Ovakvi dobro isplanirani napadi ometaju rad Agencije, ali ne i njeno funkcionisanje. Posvećeni smo svom zadatku, prvenstveno zaštiti interesa Bosne i Hercegovine i njenih građana, borbi protiv kriminala i korupcije i svih prijetnji koji dolaze iznutra ili izvana.

U potpunosti odbacujemo sve navode koji rukovodstvo i Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH dovode u vezu sa osumnjičenima za krivična djela i molimo sve medije da prilikom objavljivanja informacija Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH i njenom rukovodstvu pišu na osnovu činjenica i na objektivan način kako se ne bi uznemiravala javnost u Bosni i Hercegovini i ugrožavao integritet Agencije i životi njenih uposlenika“.

Dalje, pozivaju sve partnerske agencije da se aktivnije uključe u borbu protiv korupcije i kriminala.

Također, pozivamo sve partnerske agencije u Bosni i Hercegovini, policiju, tužilaštva i sudove na svim nivoima, da se aktivnije uključe u borbu protiv korupcije i kriminala. Dosadašnja saradnja Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine sa partnerskim organizacijama u našoj zemlji i inostranstvu nikada nije izostala, pa tako neće ni ovaj put.

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH nastavlja raditi kao i do sada, u interesue države Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana“, navode u saopćenju iza OSA/ OBA BiH.

One thought on “OSA BiH: Hibridni rat protiv institucija BiH, sve češći napadi na našu Agenciju

  • 17/08/2022 at 5:19 pm
    Permalink

    I every time spent my half an hour to read this website's content every
    day along with a cup of coffee.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *